Cizre'de yaşanan ölümler Kızıltepe'de Protesto edildi

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne ilişkin başlatılan imza kampanyasına destek vermek ve Cizre halkını sahiplenmek için Kızıltepe ilçesinde miting düzenlendi.

Gündem 26.01.2015 08:54:42 0
Cizre

Kızıltepe düzenlenen Mitinge DBP, HDP Mardin il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra Kızıltepe, Artuklu, Derik, Mazıdağı, Nusaybin Belediyeleri eş başkanları, Parti ve Belediyeler bünyesinde faaliyet yürüten dernek ve kuruşlar ile binlerce kişi katıldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanında Öcalan’ın yanı sıra Cizre’de yaşamlarını yitirenlerin posterleri ve PKK, YPG bayrakları asıldı.

HDP Mardin İl eş Başkanı Ayşe Erol açılış konuşmasında, Cizre olaylarına dikkat çekerek “Cizre olayları AKP nezdinde yapılan provakasyonlardı. AKP hükümeti provakasyonlarla HÜDA-PAR ile Cizre halkını karşı karşıya getirmiştir. Yıllardır devam eden inkar ve imha politikası halen devam ediyor. Ama bizler bu oyunlara gelmeyecek mücadelemize devam edeceğiz. Sayın Öcalan’ın özgürlüğü sadece Kürt halkı için değil tüm halkların özgürlüğü için büyük bir umuttur. Bu anlamda bizler imza kampanyasına destek vermeli ve güçlendirmeliyiz” dedi.

Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı İsmail Ası ise, Kürt halkının vermiş olduğu mücadele ile özgürlüğüne yakın olduğunu söyledi.

DBP Mardin İl Eş Başkanı Ömer Öcalan yaptığı konuşmada, “ Bizler artık bir yol ayrımına geldik. Ya onurlu bir barış yada görkemli bir direniş sergilenecektir. Artık yaşanan savaşa bir dur denilmelidir. Yoksa Kürt halkı gerekli tavrını ortaya koyacaktır. Rojava özgürleşecektir. Kürt halkı DAİŞ çetelerine ve faşist Türk devletine karşı sonuna kadar mücadele etmeye devam edecektir. Kırk haramilerin salatanatını yıkacağız” Dedi

Son olarak söz alan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ise Kürt halkının mücadelesinin mimarının karanlıkta kalmaması gerektiğini ifade ederek PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın derhal özgür bırakılması gerektiğini vurguladı. Yıldırım, sözlerini “AKP artık yaptığı provakasyonlara da son vermelidir. Çünkü Kürt halı artık bu oyunlara gelmez. Kürt halkı önderliği için mücadele etmeye devam edecektir. Kürt halkının özgürlüğü önderliğinin özgürlüğü ile olur” şeklinde konuştu.

Miting, Şehit Ali Temel Kültür Merkezi çalışanları ve Kürt sanatçı Seyda Perinçek’in söylemiş olduğu şarkılar ve çekilen halaylarla ile son buldu.

Mitingin bitmesinin ardından miting alanından bir grup sloganları eşliğinde miting alanında Özgürlük Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Özgürlük meydanına gelen grup ile polis arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Göstericilerin taşlı eylemlerine polis biber gazı ile müdahale etti. Eylem kısa sürede sona erdi.